Crna hronika

nova tragedija

Preminuo sedmogodišnji dječak kojeg je sinoć udario voz kod Banje Luke

08/08/2021

Do nezgode je došlo sinoć u 19:33 sati, mašinovođa je ugledavši pješaka mlađe životne dobi kako se kreće prugom davao zvučne signale upozorenja i počeo da koči, ali pješak je nastavio kretanje i voz ga je udario

Sedmogodišnji dječak kojeg je udario putnički voz na području Banje Luke preminuo je usljed težine zadobijenih povreda u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske.

Iz UKC-a Republike Srpske saopćeno je da je dječak dovezen sinoć u 21:15 sati u Urgentni centar UKC-a i primljen je u politraumatizovanom stanju.

“Pristupilo se hirurškom zbrinjavanju, ali uprkos svim naporima naših ljekara i medicinskog osoblja da mu spasu život, pacijent je usljed težine zadobijenih povreda preminuo u 22:15 časova”, navodi se u saopćenje.

Iz preduzeća “Željeznice Republike Srpske” sinoć je saopćeno da je putnički voz udario pješaka koji se kretao prugom između stanica Banjaluka i Ramići, te da je povrijeđeni prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Do nezgode je došlo sinoć u 19:33 sati, mašinovođa je ugledavši pješaka mlađe životne dobi kako se kreće prugom davao zvučne signale upozorenja i počeo da koči, ali pješak je nastavio kretanje i voz ga je udario.

Na lice mjesta, po prijavi vanrednog događaja, odmah su izašle nadležne službe Hitne pomoći i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za vanredne događaje “Željeznica Republike Srpske”.

Mašinovođi je na licu mjesta urađen alko-test, koji je bio negativan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.