Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pretekli ih na cesti, razbili automobil i brutalno ih pretukli

policija

Pozadina brutalnog napada na trojicu mladića iz Čitluka koji su za vikend presretnuti na izlazu iz Mostara gdje ih je grupa nasilnika najprije pretekla Audijem te su im lupali stakla na autu i udarali ih, još je nejasna, no iz krugova izvora bliskih napadnutim momcima doznaje se kako policija još treba otkriti dvojicu napadača.

Podsjetimo, policajci su već uhapsili trojicu mladih Mostaraca te ih osumnjičili za nasilničko ponašanje, jer su u noćnim satima nedjelje na cesti kod skretanja za brdo Hum upratili Golf s trojicom muškaraca iz Čitluka, pretekli ga, prepriječili im put i počeli ih tući, no napadnuti Čitlučani tvrde kako je ukupno bilo pet napadača, piše Dnevni list.

“Momci iz Čitluka su se vozili kada su upratili da ih prati to auto, napadači su njih pretekli, stali im na put Audijem, izašli su i počeli navlačiti fantomke, bila su petorica napadača, izvukli su jednog od Čitlučana iz auta, počeli ga tući, druga dvojica se nisu dala, bilo je tu otpora, čak je ovaj jedan od napadnutih uspio tijekom borbe zgrabiti volan i krenuti, ali je drugi vikao, “stani nismo pokupili B..(nadimak vozača kojeg su napadači izvukli iz Golfa)”…”, doznajemo se krugova bliskih napadnutim momcima.

Upravo jedan od pretučenih je uspio u čitavom tom metežu zapamtiti prva tri broja registracije s automobila kojeg su vozili napadači te je to dovelo do hapšenja trojice Mostaraca.

“On je zapamtio auto i prva tri broja, zanimljivo je i da su oni skinuli prednju tablicu s vozila, ali zadnju nisu i on je to vidio, našli su ih jer je taj automobil u vlasništvu djeda jednog od ove trojice napadača”, kažu naši sugovornici i govore kako su preostala dvojica napadača ostala neotkrivena.

Iako se moglo čuti da su se napadnuti kobne noći vraćali iz noćnog provoda te se postavljalo pitanje jesu li se možda ranije te noći negdje sreli s Mostarcima i zamjerili im se, napadnuti tvrde da nisu imali sukob s napadačima. Podsjetimo, iz policije su ranije saopštili da trojicu uhapšenih Karla Zovku (23), Renata Alilovića (25) i Marina Krstanovića (21) terete za oštećenje tuđe stvari i nasilničko ponašanje.

“Nakon prisilnog zaustavljanja osumnjičeni su fizički napali vozača vozila Golf, te su na silu iz vozila izvukli i dvojicu suputnika koje su također fizički napali”, rekli su u MUP-u HNŽ-a.