Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužilaštvo ks

Pretresi još traju, oduzeti dokazi koji se dovode u vezu s ubistvom policajaca

sipa pixsell
16.09.2009., Sarajevo, BiH - U akciji koju je izvela Agencija za istrage i zastitu BiH (SIPA) pretresen je stan bivseg generala Armije Bosne i Hercegovine Sefera Halilovica, a pripadnici agencije jos uvijek se nalaze ispred zgrade u sarajevskom naselju Grbavica gdje Halilovic stanuje. Bivsi general nije uhapsen. Na lokacijama u Sarajevu, Mostaru, Bihacu i Konjicu po nalogu Tuziteljstva BiH uhicene su cetiri osobe: Nedzad Hodzic zvani John Wayne, Mensur Memic zvani Menta, Dzevad Salcin zvani Struja i Senad Hakalovic. Nesluzbeno se doznaje da su uhiceni ratni zapovjednici postrojbi osumnjiceni za ratni zlocin nad Hrvatima na podrucju konjicke Trusine. Photo: Zoran Grizelj/Vecernji list

Akcija se izvodi uz pomoć Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i MUP-a entiteta Republika Srpska

I dalje traju pretresi na području Istočnog Sarajeva i Pala. Do sada je pretreseno nekoliko objekata, među njima i jedna kancelarija Policijske uprave Pale. Pronađeni su i oduzeti određeni dokazi koji će biti korišteni u sklopu istrage ubistva sarajevskih policajaca. Također, više osoba će danas biti pozvano radi davanja izjave.

Inače, do ovog trenutka niko nije lišen slobode. Budući da aktivnosti na terenu i dalje traju tek po njihovom okončanju bit će poznato više informacija, izjavila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Akcija se izvodi uz pomoć Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i MUP-a entiteta Republika Srpska.

U pucnjavi koja se dogodila 26. oktobra 2018. oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Adis Šehović, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je kasnije podlegao povredama.

Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.