Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija upala u stanove narkodilera, pronašli drogu i oružje (FOTO)

pretresi-tk-1

Tužilaštvu Tuzlanskog kantona bit će dostavljen izvještaj protiv četiri lica osumnjičena za krivična djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je danas iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prilikom pretresa 11 lokacija na području Živinica, Srebrenika, Lukavca, Gračanice i Tuzle pronađena je automatska puška kalibra 7,62 milimetara, pištolj kalibra osam milimetara, gasni pištolj, 99 metaka, 29 manjih pakovanja droge, digitalna vaga, dva televizora, laptop, auto-kasetofon i drugi predmeti.

Izvještaj će biti dostavljen protiv tridesetdvogodišnjeg M.S. iz Živinica osumnjičenog za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, te tridesetogodišnjeg E.Š. iz Lukavca osumnjičenog za posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Dvadesettrogodišnji H.R. iz Tuzle osumnjičen je za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, a S.K. /38/ iz Srebrenika za krivično djelo propisano Zakonom o oružju i municiji Tuzlanskog kantona.