Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

najavila proteste

Pretučena Enisa iz Jablanice opisala pakao koji je prošla: Udarao me šakama u glavu

Enisa Klepo
FOTO: Facebook / Fena
Enisa Klepo

Kada je prestao sa napadima, uspjela je uzeti stvari i otići iz hotela gdje je pozvala roditelje koji su je prvo odvezli u hitnu pomoć, a iz koje su je uputili za Mostar

Enisa Klepo je radnica Hotela Jablanica koja je prijavila direktora ove kompanije da ju je fizički napao.

Ranije je saopćeno da je ona zadobila teške tjelesne povrede koje su joj konstatovane u Bolnici Safet Mujić u Mostaru.

Klepo je za N1 ispričala da je batine dobila samo zato jer je najavila da daje otkaz. Sve je to, kaže ona, ranije saopćila upravi kompanije, dodajući i da su druge kolege najavile da i oni napuštaju ovaj hotel.

“Nakon što sam direktoricu Hotela suočila sa argumentima i činjenicama, ona je prijetila da će pozvati supruga, vlasnika hotela. Kada je došao rekla sam isto što i njoj, da objekat neću napustiti dok ne dobijem platu koju sam zaradila za juli s obzirom na to da je već bio početak augusta”, kazala je Klepo.

Proživjela pakao

Potom, kako je ispričala, počinje pakao.

“Udario me je šakama. Potom me počeo gurati. Njegova supruga i kuhar su pobjegli dok je kuharica stajala između nas ali ona nije povrijeđena. Zatim me vukao do hodnika gdje nema video nadzora. Tamo sam dobila brutalne batine, najviše me udarao u glavu šakama, šamarao, ujedno i vrijeđao da sam klošarka, i druge gadosti koje je govorio”, ispričala je Klepo.

Kada je prestao sa napadima, uspjela je uzeti stvari i otići iz hotela gdje je pozvala roditelje koji su je prvo odvezli u hitnu pomoć, a iz koje su je uputili za Mostar.

Za N1 Klepo je imala jasnu poruku:

“Pozivam sve da početkom naredne sedmice dođu i podrže me na protestima o čemu će javnost biti blagovremeno informisana”, navela je Klepo.

Uputili smo upit Hotelu Jablanica o svemu što se dogodilo. Odgovor do trenutka objavljivanja ovog teksta nije stigao.

Ranije je iz MUP-a HNK rečeno:

“U utorak u 20.50 sati D. K. iz Jablanice prijavila je Policijskoj stanici Jablanica da je u Hotelu „Jablanica“ njezinu kćerku E. K. (1995.) fizički napao i nanio joj vidne ozljede A. Dž. (1979).

Isti je priveden i zadržan u prostorijama za zadržavanje.

Dežurni liječnik Sveučilišne kliničke bolnice Mostar obavijestio je PU Mostar da je E.K. zadobila teške tjelesne ozljede. S događajem je upoznat nadležni tužitelj i poduzete su sve potrebne mjere, priopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije”, objavljeno je tada.