Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pretučena i opljačkana supruga Mirsada Đape

sabina i mirsad djapo

Sabina Đapo, supruga bivšeg delegata u Vijeću naroda RS-a Mirsada Đape i profesorica u Gimnaziji “Vaso Pelagić” u Brčkom, napadnuta je i opljačkana dok se vraćala s posla u blizini Ženskog mosta u tom gradu. Rekla je da su je napala dvojica muškaraca.

“Vraćala sam se u ponedjeljak oko 19.15 sati iz škole kada sam završila nastavu. U dijelu grada kod Ženskog mosta, kuda inače idem, u tim trenucima nije bilo nikoga. Najednom, na dionici između stupova gdje ne dopire osvjetljenje rasvjete, presrela su me dvojica momaka. Jedan od njih uhvatio me za kosu i povukao, a zatim sam dobila udarac bokserom sa desne strane. Oteli su mi dokumente koja sam nosila sa predavanja i torbu”, ispričala je profesorica.

U torbi su bili njeni lični dokumenti i manja svota novca. Rekla je da se pokušala obraniti, ali su joj razbojnici brzo oteli torbu i pobjegli.

“Uplašena sam i potresena”, rekla je ona novinarima.

U policiji su naveli kako je zadobila lakše ozljede, te da se traga za napadačima.

Njen suprug Mirsad bio je dugogodišnji član SDP-a. Osim što je bio delegat u Vijeću naroda RS, za gradonačelnika Brčko distrikta izabran je 2004. godine i na toj funkciji je ostao pet godina.