Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pretukao maloljetnu suprugu i prijetio svom ocu

Policija u Petrovu jučer je lišila slobode S.T. iz te općine zbog osnova sumnje da je istog dana fizički napao svoju nevjenčanu maloljetnu suprugu.

Nakon što je oko 17.25 sati otac od S.T. pokušao da zaštiti oštećenu, S.T. mu je zatvorenom šakom zadao udarce u dijelu glave i uz upućene prijetnje ocu udaljio se iz kuće.

O svemu je obaviješten Centar za socijalni rad. Nakon izvršene kriminalističke obrade, S.T. je uz saglasnost dežurnog tužioca pušten na slobodu.

Po dokumentovanju predmeta protiv S.T. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

U saopćenju se dodaje da je slučaj nasilja u porodici jučer evidentiran i u Derventi.

Na parking prostoru ispred jednog ugostiteljskog objekta u tom gradu, oko 00.55 sati, R.K. nastanjen u Republici Njemačkoj je, nakon verbalne prepirke, fizički napao suprugu, na silu izvukao iz vozila i odgurnuo na tlo.

Žena je pokušala da sa suvozačeve strane uđe u vozilo kako bi uzela svoja dokumenta, ali je njen suprug naglo startovao automobil prilikom čega je oštećena ispala iz vozila, a R.K. joj vozilom (jednim pneumatikom) prešao preko prstiju lijeve noge.

Povrijeđenoj je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Derventa gdje su joj konstatovane lake tjelesne povrede.

Iz policije navode da će i protiv R.K. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.