Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prevareni turisti u Sarajevu plaćali lažni smještaj 240 eura

sarajevo okiceno nova godina
Foto: Fena

Prevareni turisti većinom su plaćali 240 eura za neke manje apartmane. Vidio sam, gledajući šta imaju da ponude

Brojni turisti koji su došli u Sarajevo da proslave novogodišnje praznike ostali su prevareni za smještaj.

Kako piše Crna Hronika, preko Booking.com stranice za rezervaciju smještaja rezervisali su odmor u Sarajevu koji je ponudio izvjesni David Perić. Na oglasu piše da se apartmani NOA nalaze na adresi Josipa Štadlera, u Starom Gradu.

Ipak, dolaskom na mjesto, turisti koji su rezervisali smještaj shvatili su da ti apartmani ne postoje.

Većina gostiju koja je jučer prevarena prešli su veliki put do Sarajeva. U dosta slučajeva radi se o državljanima drugih zemalja.

Šta kažu prevarene porodice

– Rezervisao sam preko Bookinga. Putujem dosta često, redovan sam korisnik Bookinga i imam sitne privilegije od njih zato što sam česta mušterija. Taj smještaj se meni činio u startu previše dobar da bi bio realan, ali je sa druge strane to bilo na Bookingu i već su imali preko 100 pozitivnih ocjena i prosječnu ocjenu 9,7. Gomila slika i jedna baš koherentna priča koja drži vodu na prvi pogled.

Recenzije sa raznih strana svijeta, a recenzije mogu pisati samo oni koji su bili u smještaju. Fora kod ovog konkretnog smještaja je bila što oni ne primaju uplate preko kartice, odnosno preko Bookinga. Imali su besplatno otkazivanje i varijantu da se njima uplati putem SWIFT-a ili IBAN-a što isto Booking dozvoljava – govori nam Pribojan.

Kako ističe, navodni iznajmljivači su doslovno izmislili lokaciju smještaja.

– Gdje nastaje problem, što su ljudi bukvalno izmislili smještaj. Adresa koju su oni postavili, odnosno fizička lokacija na mapi je lokacija na kojoj se tu iznad Logavine, ulica Josipa Štadlera nalazi Dom za stare i javna garaža.

Bukvalno su samo iskoristili objekat, bilo im je zgodno. Prevareno je oko 20 do 30 porodica. Prevareni turisti većinom su plaćali 240 eura za neke manje apartmane. Vidio sam, gledajući šta imaju da ponude, tri-četiri različita apartmana – rekao je Pribojan.