Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Prije nego je izbo nožem, Semir je Adelisi ponudio tri opcije

06/07/2015

Dokazni postupak u sklopu ponovnog suđenja Semiru Hodžiću, optuženom za pokušaj ubistva svoje bivše djevojke Adelise Musić 19. marta 2013. godine u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija, završen je danas u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) ispitivanjem optuženog i oštećene. Završne riječi u ovom predmetu zakazane su za sutra.

Optuženi Hodžić i oštećena Musić su u direktnom i unakrsnom ispitivanju opisali dinamiku dešavanja u vezi s inkriminacijama sadržanim u optužnici, kojima se Hodžić tereti da je u svom vozilu nožem nanio više ubodnih rana Adelisi Musić, nakon čega je i sebe ranio u predjelu grudnog koša, a što je, navodno, učinio, jer je ona raskinula s njim.

[pull_quote_right]Do ponovnog suđenja u ovom slučaju došlo je nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo raniju prvostepenu presudu KSS-a od 30. juna 2014. godine, kojom je Semir Hodžić bio osuđen na osam godina zatvora[/pull_quote_right]

Optuženi i oštećena iznijeli su dvije verzije događaja, ostajući pri navodima iz ranijih iskaza.

Hodžić je ispričao kako se s Adelisom “kritičnog dana” našao na Čengić Vili, te da su se nakon toga automobilom uputili prema Sokolović-Koloniji, ustvrdivši da pritom nije upotrebljavao silu, negirajući pritom navode iz iskaza njegove bivše djevojke, prema kojima ju je on (optuženi) maltretirao i upućivao joj prijetnje.

Naveo je da se ona s njim uputila vlastitom voljom, da je u međuvremenu telefonski kontaktirala svog momka s kojim je tada bila u vezi, kazavši mu da više ne može biti s njim.

Također je naveo da je nazvao Adelisinog brata i rekao mu da se ona udaje, te da on (brat oštećene) može doći kod njega, nakon čega mu je ona nožem, za koji je ustvrdio da je bio u njenoj tašni, nanijela povrede, a da su njene povrede nastale tokom “gombanja” u automobilu, odnosno njegovih nastojanja da se zaštiti.

Prema kazivanju oštećene Musić, optuženi ju je ubacio u auto na Čengić Vili (ispred frizerskog salona gdje je radila), te joj dok su bili u automobilu naredio da nazove momka i kaže mu da više ne može biti s njim, odnosno da će je on (optuženi) oženiti.

semir hodzic

 

Navela je, nadalje, da je izvadio nož na rasklapanje i zaprijetio joj, predočavajući joj tri moguće opcije “da se uda za njega, da je siluje ili da je ubije”, te da je ona verbalno pristala na sve kako bi izbjegla daljnje maltretiranje.

Međutim, optuženi je, po njenim riječima, nastavio u istom tonu, rekavši da je to njihov zadnji dan, da će je ubiti…, te se, u međuvremenu, “čuo telefonski” sa svojom sestrom, kao i njenim bratom.

Kako je, nadalje, navela, dešavanja kobnog dana okončana su tako što joj je optuženi zadao više ubodnih rana, a potom istim nožem izbo i sebe.

adelisa-music1

Odgovarajući na upit Sudskog vijeća u vezi s preživljenim traumama, oštećena je kazala da nastoji normalno živjeti, odnosno prevazići to što se dogodilo, ali da su joj noći i dalje košmarne, izražavajući bojazan – Šta će biti kada optuženi izađe na slobodu?

Optuženi je nakon toga reagirao, izražavajući žaljenje zbog toga što se desilo, rekavši oštećenoj da nema potrebe da se plaši te da on sada vodi drugi život.

Do ponovnog suđenja u ovom slučaju došlo je nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo raniju prvostepenu presudu KSS-a od 30. juna 2014. godine, kojom je Semir Hodžić bio osuđen na osam (8) godina zatvora za pokušaj ubistva bivše djevojke, te je ovaj predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovni postupak.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.