Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

laktaši

Prijetili da će objaviti kompromitirajuće snimke bivših djevojaka, uhapšeni su

mobitel-kada (1)

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luk

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši jučer su (29. novembar) izvršili kriminalističku obradu nad uhapšene dvije osobe inicijala D.R. i R.Z. iz Laktaša zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Ucjena“.

Osoba inicijala D.R. se sumnjiči da je krivično djelo počinila u prethodnom vremenskom periodu na način da je do 23. novembra ove godine, putem poruka ucjenjivala oštećenu osobu sa kojom je bila u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i videosnimke, ako ne obnove emotivnu vezu.

Osoba inicijala R.Z. se sumnjiči da je krivično djelo počinila u prethodnom vremenskom periodu na način da je do 29. novembra, također putem poruka ucjenjivala oštećenu osobu sa kojom je bila u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i video snimke, ako ne obnove emotivnu vezu.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostave izvještaji o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih osoba.