Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosanska Krupa

Prilikom čišćenja zemljišne parcele pronađena ručna bomba

civilna zastita rucna bomba

Eksplozivno sredstvo je nađeno prilikom čišćenja zemljišne parcele, nedaleko od porodične kuće

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Unsko-sanskog kantona primio je informaciju od policijske stanice Bosanska Krupa o pronalasku eksplozivnog sredstva u ulici Tećija.

Eksplozivno sredstvo je nađeno prilikom čišćenja zemljišne parcele, nedaleko od porodične kuće.

Na lice mjesta izašla je patrola policije i utvrdila da se radi o ručnoj bombi. Izvršeno je njeno obilježavanje – navodi se u redovnom izvještaju Federalnog operativnog centra civilne zaštite o stanju u Federaciji BiH.

Kada je riječ o požarima, u izvještaju se navodi da je Vatrogasna jedinica općine Bosanska Krupa imala intervencije na gašenju požara u mjestima Ivanjska i Badić gdje je gorjela šuma.

Također, Vatrogasna jedinica grada Cazina imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Unska strana, gdje je gorjela šuma i nisko rastinje, te u mjestu Krivaja, gdje je gorjela šuma.

Vatrogasna jedinica općine Sanski Most imala je intervenciju u mjestu Kamengrad, gdje je gorjela šuma, a i Vatrogasna jedinica općine Bužim morala je intervenirati u mjestu Konjodor, gdje je također gorjela šuma.

Vatrogasna jedinica općine Velika Kladuša imala je intervencije na gašenju požara i to u mjestima Crvarevac i Kumarica, gdje je gorjela šuma, potom u mjestu Mašinovići, gdje je gorjela kuća kao i u mjestu Todorovo, gdje je gorjela trava.

Vatrogasna jedinica općine Konjic imala je intervenciju na gašenju požara na području Kostajnice, gdje je gorjela hrastova šuma (1000 m2), potom na Bilišinama, pored Buturović Polja, gdje je gorjela šuma.

Vatrogasna jedinica grada Široki Brijeg imala je intervenciju na gašenju požara u Biogracima, gdje je gorjela trava, nisko rastinje i vinograd, a opožareno je oko 500 m2 površine. Intervenirali su i u Rasnom, gdje je gorjela šuma, nisko rastinje i trava.

Vatrogasna jedinica općine Posušje imala je intervencije na gašenju požara u Zagorju (Tolušići), gdje je gorjela šuma, trava i nisko rastinje, a opožareno je oko 1000 m2 površine.

Također je evidentirana intervencija u Osoju (Bradarići), gdje je gorjela šuma i trava. Opožareno je oko 500 m2 površine.