Crna hronika

područje čapljine

Pripadnici FUP-a pronašli veću plantažu marihuane, stabljike bile dužine do 2,5 metra

02/09/2021
Foto: FUP

Lice lišeno slobode se kriminalistički obrađuje u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, 2. septembra 2021. godine u saradnji sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva istog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode jedno lice sa područja Čapljine inicijala Š. Š. (1962.) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela “Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav. 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Čapljini izvršen je uviđaj na jednoj lokaciji u vezu sa kojom se dovodi osumnjičeni, a na kojoj je pronađeno 84 zasada NN biljke dužine do 2,5 metra, koje asociraju na opojnu drogu “Cannabis sativa L”, a koje su kriminialistički tehnički zadokumentovane i uklonjene sa navedene lokacije.

Također, u sklopu istih aktivnosti izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeni Š. Š. na području Čapljine kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice lišeno slobode se kriminalistički obrađuje u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, nakon čega će policijski službenici ove Uprave poduzeti dalje aktivnosti na osnovu uputa i naredbi postupajućeg tužitelja Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.a koje su krim. tehnički zadokumentovane i uklonjene sa navedene lokacije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.