Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pretres u vogošći

Pripadnici MUP-a KS uhapsili mladića iz Njemačke i objavili šta su mu pronašli u stanu

droga-oruzje(1)222

Nakon završene kriminalističke obrade, isti će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo

Tokom jučerašnjeg dana, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, pripadnici MUP-a su u ulici Igmanska, općina Vogošća, izvršili pretres iznajmljenog stana koji korist E.S. iz Sarajeva.

Tom prilikom pronađeno je i od istog oduzeto sljedeće: oko 400 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 500 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid, jedan pištolj marke “CZ”, kalibra 7,65 mm, tri okvira, 47 metaka različitog kalibra, dvije digitalne vage, dva mobilna telefona, te razni alat.

Foto: MUP KS

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i E.S., rođen 1997. godine u Njemačkoj, nastanjen u Vogošći je uhapšen i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade, isti će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.