Crna hronika

stolac

Pripadnici SIPA-e uhapsili osobu za kojom je raspisana međunarodna potjernica

01/07/2020
FOTO: Ilustracija

Preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, policijski službenici SIPA-e locirali su pomenutu osobu u mjestu Poprati, općina Stolac, nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Stocu lišili slobode jednu osobu za kojom je bila raspisana međunarodna potjernica NCB Interpola.

Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za spomenutom osobom međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi lišenja slobode i izručenja u Republiku Hrvatsku, saopćeno je iz SIPA-e.

Potjernica je raspisana zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu sa počinjenjem krivičnih djela – kriminalno udruživanje, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloupotreba povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja, propisanih Krivičnim zakonom Republike Hrvatske.

Radi se o krivičnim djelima počinjenim od 1.1.2017. do 31.12.2019. godine na području Republike Hrvatske – u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu.

Preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, policijski službenici SIPA-e locirali su pomenutu osobu u mjestu Poprati, općina Stolac, nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade.

Nakon što te aktivnosti budu okončane, osoba lišena slobode bit će predata Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje, navodi se u saopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.