Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pripiti mladić nasrnuo na doktoricu i portira u Hitnoj pomoći

kcus hitna sarajevo

U sarajevskoj Hitnoj pomoći u subotu ujutro došlo je do incidenta u kojem je, nažalost, dvoje uposlenika ove ustanove završilo s povredama. Kako Dnevni avaz saznaje, povrijeđeni su doktorica Behka Durak i portir Naim R.

Drama je počela ujutro oko pola četiri, kada su uposlenici Hitne pomoći začuli škripu kočnica ispred ulaznih vrata.

Izletjevši vani, uposlenici su ugledali vozilo u kojem su se nalazili 25-godišnji P. S. i 24-godišnja P. E. te još neke djevojke. U vidno pijanom stanju, P. E. je vikala, urlala te je P. S., koji je, također, bio pijan, ugurao u ambulantu na pregled.

Uznemirena djevojka nastavila je s neprimjerenim ponašanjem te je izletjela iz ambulante u pravcu njihovog vozila. Agresivni mladić ponovo je nasilu ugurao u ambulantu, a u naletu bijesa nasrnuo je na doktoricu Durak. Portir je, želeći zaštititi i odbraniti doktoricu, stao ispred nje, a pijani mladić udario ga je u ruku. Tu se haos nije zaustavio te je nasilni 25-godišnjak nastavio divljati u ambulanti. Polupao je računare, interfon, stolove i telefone.

Da bi prekinuli divljanje pijanog para, neko od uposlenika pozvao je policiju. Policajci Policijske uprave Novo Sarajevo odmah po pozivu stigli su u Hitnu, gdje su savladali i priveli nasilnički par. Napadnuta doktorica Durak, srećom, završila je samo s lakšim povredama, dok je portiru povrijeđen zglob šake. Njemu je stavljena longeta na ruku.

Privedeni mladić i djevojka sumnjiče se za nasilničko ponašanje i, nakon izvršene kriminalističke obrade u policiji, pušteni su na slobodu.