Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pritvor za Adnana Durmića zbog pokušaja ubistva

sud tuzla

Kantonalni sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor Adnanu Durmiću (35) iz Gračanice zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva u sticaju sa nasilničkim ponašanjem.

Postoji sumnja da je Durmić u večernjim satimau nedjelju, 6. marta, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Gračanici fizički nasrnuo na radnika tog objekta i udario ga više puta šakama po glavi.

Kada je muškarac pružio otpor, osumnjičeni ga je oborio na zemlju, izvadio nož i posjekao ga po čelu, te mu zadao udarac nožem u leđa u grudni koš, te više manjih uboda u lijevu stranu grudnog koša, nanijevši mu teške povrede opasne po život.

Prije napada na radnika ugostiteljskog objekta prišao je grupi mladića, te jednog od njih pokušao oboriti i udario ga nogom u butinu, a drugog mladića šakom u lice, saopštilo je danas Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

Policija je uhapsila osumnjičenog u jutarnjim satima, 7. marta, nakon čega je izvršena kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Tužilac je naredio istragu i ispitao osumnjičenog.