Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužiteljstvo BiH

Priznao krivicu: Uhvaćen sa 109 kilograma narkotika, evo koliku je kaznu dobio (FOTO)

20210325095607_653155

U skladu sa Sporazumom, za optuženog je predložena zatvorska kazna u trajanju od četiri godine, kao i novčana kazna u iznosu od 10.000 KM

Nakon podizanja i potvrđivanja optužnice Tužiteljstva BiH, optuženi Luka Mišević (1992.) iz Imotskog, državljanin Hrvatske, u prisustvu advokata je u potpunosti priznao krivnju po optužnici kojom se tereti za neovlašten promet opojnim drogama.

U skladu sa Sporazumom, za optuženog je predložena zatvorska kazna u trajanju od četiri godine, kao i novčana kazna u iznosu od 10.000 KM.

Također, od optuženog će biti oduzeti sredstva i oprema korištena za izvršenje krivičnog djela, uključujući i teretno motorno vozilo, mobitele i tehnička sredstva, novac koji je kod njega pronađen i oduzet, a pronađena i oduzeta opojna droga marihuana-skunk bit će uništena u zakonskoj proceduri.

Sporazumnim priznanjem krivnje, optuženi koji se nalazi u pritvoru, odriče se prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivčnog djela – neovlašteni promet opojnim drogama.

Optuženi Mišević otkriven je i lišen slobode na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška kada je upravljajući teretnim motornim vozilom iz BiH u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti oko 109 kilograma opojne droge marihuana-skunk, u čemu je spriječen od pripadnika Granične policije BiH, saopćeno je iz Tužitečjstva BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.