Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prizori nakon pokušaja pljačke u Mostaru: Rupe od metaka i oborene ljestve (FOTO)

MercatorPucnjavaDjelovi
Foto: Bljesak.info

U ponedjeljak oko 4:10 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja i pucnjave između policije i pljačkaša u Ulici Stjepana Radića u Mostaru. Neslužbeno, policija je zateka naoružane provalnike prilikom pljačke tržnog centra Mercator u Radićevoj ulici.

Uslijedila je pucnjava kojom prilikom su, i dalje neslužbeno, ispaljena četiri metka. Pljačkaši su pobjegli, no iza njih su ostale ljestve i kase s novcem. Kako su nam rekli stanari iz obližnjih zgrada, jedan od metaka je pogodio staklo na susjednoj zgradi, piše Bljesak.info.

Po prijavi, odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije te je utvrđeno da je od strane nepoznatog izvršitelja, kao i zaštitara došlo do upotrebe vatrenog oružja nakon čega se nepoznati izvršitelj udaljio sa vozilom u ravcu stadiona.

Foto: Bljesak.info

O svemu su upoznate policijske patrole na terenu, te su u toku potrebne mjere i radnje na identifikaciji izvršitelja i rasvjetljavanju ovog kaznenog djela, navedeno je iz MUP-a Hercegovačko – neretvanskog kantona. Razbojnici su pobjegli vozilom Opel Astra bez registarskih oznaka.