Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prnjavorčanka se utopila u Austriji pokušavajući spasiti sedmogodišnjeg sina

slađana-sinovi

Samo je uspio kazati: “Mama” i nastao je tajac. A onda je dugo plakao. Tek poslije više minuta jecajući je nekako uspio reći mi: “Naše Slađane više nema. Ugušila se u bazenu spašavajući našeg sina!…”, bilo je sve što mi je sin Damir (35) nekako uspio izustiti prije nego što je ispustio slušalicu.

Ovim riječima, vidno pogođena bolom zbog gubitka snahe Slađane, Lela Vrhovac (64) iz Prnjavora u ponedjeljak prepričala telefonski razgovor sa sinom Damirom, koji joj je priopćio tragičnu vijest iz Austrije.

Njenu snahu su okarakterizirali kao majku heroja. Tridesettrogodišnja Prnjavorčanka Slađana Vrhovac se, naime, utopila na bazenu u Innsbrucku pokušavajući spasiti sedmogodišnjeg sina Mihajla koji je odjednom potonuo.

slađana-damir-sinovi

Prema za sada dostupnim informacijama, djeca su odmah skočila u vodu. Odjednom se, međutim, sedmogodišnji dječak počeo utapati. Kada je krenuo tonuti, majka je odmah pojurila kako bi ga spasila. Bez razmišljanja je skočila u bazen i zaronila kako bi izvukla dijete. Nažalost, više nije isplivala na površinu. Tada su djeca počela vrištati i dozivati pomoć. Četiri spasioca su iz vode izvukli najprije dijete, a zatim i nepomičnu majku. Svi pokušaji da je reanimiraju bili su bezuspješni. Preminula je u bolnici u Innsbrucku, a prema nalazu liječnika, imala je srčani udar, pišu “Novosti”.

U vrijeme tragedije suprug Damir je bio na poslu. Mnogi su i u ponedjeljak posjećivali kuću u Ulici Stefana Nemanje broj 5, izjavljujući Damirovim roditeljima saučešće.

“Slađana je bila najbolja i najplemenitija osoba koju smo poznavali. To je potvrdio i ovaj tragični događaj, kada je žrtvujući svoj život pokušala spasiti svog i našeg Mihajla. Doslovno je živjela 100 na sat, kao da je slutila da će joj život biti prekratak. Strašno je što su njeni sinovi Sergej i Mihajlo izgubili takvu majku heroja”, kažu Damirovi roditelji Gostimir i Lela.