Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Produžen pritvor A.M. zbog sumnje da će ponovo pokušati ubiti ženu

brcko policija

Zbog opasnosti da bi mogao dovršiti pokušano kazneno djelo, Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor 50-godišnjem A.M. koji mu je ranije određen zbog sumnje da je prije mjesec dana u ovom gradu pokušao ubiti bivšu suprugu.

Prije isteka pritvora koji mu je u trajanju do mjesec dana određen odmah nakon uhićenja, Tužiteljstvo Distrikta predložilo je produženje ove mjere prema osumnjičenom za još dva mjeseca. Tužiteljstvo je utvrdilo kako i dalje postoje razlozi koji opravdavaju boravak osumnjičenog u pritvoru, a koji se sastoje u opasnosti da će dovršiti pokušano kazneno djelo.

Istraga u ovom predmetu odnosi se na slučaj od 3. srpnja ove godine kada je osumnjičeni nožem pokušao lišiti života bivšu suprugu u njezinom stanu u Brčkom, a koja je nakon nekoliko udaraca uspjela pobjeći.

Određivanjem i produženjem pritvora potvrđena je osnovana sumnja da je A.M. tako pokušao ubiti oštećenu, te ugrozio sigurnost njezinih susjeda koji su ga u tome spriječili, navodi se u priopćenju iz brčanskog Tužiteljstva.