Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Produžen pritvor osumnjičenom Jasminu iz Zenice, pretukao Mostarca

mostar policija
Ilustracija

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), Općinski sud u Mostaru donio je Rješenje o produženju pritvora u trajanju od mjesec dana osumnjičenom Jasminu Fafuliću zvanom “Jale” iz Zenice, trenutno nastanjenom u Mostaru, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

Fafulić se naime sumnjiči da je 7. avgusta ove godine, u mostarskom naselju Bišće Polje, više puta udario M.V. iz Mostara zatvorenom šakom u predjelu glave, brade i vrata s namjerom da ga ozljedi, svjestan da na taj način može dovesti u opasnost njegov život.

Uslijed takvih ozljeda kod M.V. je došlo do višestruke frakture lubanje, otoka i nagnječenja mozga i unutrašnjeg krvarenja u predjelu glave te je on do danas, u stanju moždane kome, navodi se u priopćenju Kantonalnog tužilaštva.

Kako je osumnjičeni, višestruki povratnik u činjenju kaznenih djela, te je iskazao izuzetnu odlučnost, upornost i kontinuitet u činjenju kaznenih djela, osoba kod koje do sada izrečene kaznenopravne sankcije nisu utjecale da se prestane baviti ovakvim ili sličnim radnjama, kao i na temelju priloženih dokaza, Općinski sud u Mostaru ocijenio je opravdanim da mu produži pritvor, navodi se u obrazloženju odluke ovoga suda.

Kantonalno tužiteljstvo HNK-a Mostar, u saradnji sa kantonalnim MUP-om Mostar, nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.