Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brčko

Produžen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva

tuzilstvo-brcko-distrikta

. Sumnja se da je iz tog oružja, kojeg je nelegalno posjedovao, ispalio dva hica od kojih je jedan pogodio oštećenog u predjelu stomaka nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Na prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta BiH nadležni sud u Brčkom produžio je pritvor O.H. (32) osumnjičenom da je prošlog mjeseca u brčanskom naselju Prutače pokušao ubistvo N.A.

Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, usljed čega mu je 12. marta i određen, samo dan nakon što je uhapšen, saopćeno je iz Tužilaštva Brčkog.

Tužilaštvo Distrikta, u saradnji s Policijom, vodi istragu protiv O.H. zbog sumnje da je 10. marta u naselju Prutače pucao iz pištolja na N.A u namjeri da ga liši života. Sumnja se da je iz tog oružja, kojeg je nelegalno posjedovao, ispalio dva hica od kojih je jedan pogodio oštećenog u predjelu stomaka nanijevši mu teške tjelesne povrede. Nakon toga, on se automobilom udaljio u nepoznatom pravcu, dok je oštećeni prevezen u brčanski medicinski centar gdje je zadržan na liječenju. Događaju kvalificiranom kao pokušaj ubistva prethodila je kraća rasprava između njih dvojice kojom su nastavili konflikt započet u Brčkom, saopćeno je iz tog tužilaštva.

Prije isteka jednomjesečnog pritvora, koji mu je određen odmah nakon hapšenja i tužilačkog ispitivanja, Tužilaštvo je predložilo produženje ove mjere prema osumnjičenom. Prihvativši tužilački prijedlog Sud je usljed opasnosti od bjekstva produžio pritvor O.H. za još dva mjeseca. U međuvremenu, Tužilaštvo i Policija nastavljaju istragu krivičnih djela ubistva u pokušaju i neovlaštene nabavke, držanja ili prodaje oružja ili bitnih dijelova za oružje, stoji u saopćenju.