Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Produžen pritvor za Avdulaha Berbića

rada-dojcinovic-ubistvo

Banjalučki Okružni sud produžio je pritvor za Avdulaha Berbića (65) iz Žepča, nastanjenog u Kostajnici, koji je osumnjičen za teško ubistvo Rade Dojčinović iz Banjaluke.

Pritvor može trajati do izricanja pravosnažne presude, a najduže tri godine od potvrđivanja optužnice uz obaveznu kontrolu opravdanosti pritvora koja će se vršiti svako dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru, rečeno je Srni u sudu.

Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog te zbog bojazani da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koja je posebno teška s obzirom na način izvršenja krivičnog djela.

Mjere pritvora su produžene i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda kao i uznemirenost javnosti.

Berbić je 19. septembra 2015. godine u vremenskom periodu od 8.30 do 9.10 časova u naselju Donja Bistrica, grad Banjaluka, ubio Dojčinovićevu nakon čega je iz novčanika uzeo novac i pobjegao u nepoznatom pravcu.

On je nakon hapšenja bio u pritvoru do juče kada mu je i produžen pritvor.