Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Produžen pritvor za Vojkanu Bogojević koja je poubijala svoju unučad

Imanje uhapšenog Radeta Bogojevića iz Trnjana

Vojkana Bogojević (54) iz Trnjana, osumnjičena za ubistvo dvije bebe koje je rodila njena mentalno zaostala kćerka Sanja (26), ostaje u pritvoru još dva mjeseca.

Okružni sud Doboj, osim njoj, produžio je pritvor za još dva mjeseca i Vidu Jankoviću iz Dugog Polja, opština Modriča, Žarku Cvijetiću iz Skugrića, opština Modriča, i Radetu Bogojeviću iz Trnjana, osumnjičenim za obljubu nad nemoćnim licem, i oni takođe ostaju u pritvorskoj jedinici ovdašnjeg Kazneno-popravnog zavoda, pišu Nezavisne.

“Produženje pritvora je određeno zbog toga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda”, obrazloženo je u dobojskom Okružnom sudu. Bogojevićeva, Janković, Cvijetić i Bogojević uhapšeni su 25. januara, kada je nakon višemjesečne istrage otkriveno da je Sanja Bogojević nakon seksualnih odnosa s uhapšenima ostala trudna i rodila tri bebe.

Dvadesetšestogodišnjakinja, koja se od kraja avgusta prošle godine nalazi u ustanovi izvan Doboja, prvi put se porodila u septembru 2011. godine, a nakon što je pomogla kćerki da u kući na svijet donese djevojčicu, Vojkana je ubila bebu i njeno tijelo narednog dana u svitanje bacila na njivu u blizini kuće.

Drugu bebu, takođe djevojčicu, Sanja je rodila u julu 2013, i to u štali, a skončala je na isti način kao i prva, dok je djevojka treći put rodila u aprilu 2015. i pod pritiskom majke Vojkane “riješila” se bebe. Skeletni ostaci dva ženska novorođenčeta pronađena su 26. januara na njivi u blizini kuće Bogojevića i oni su dostavljeni Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluku, na DNK analizu.

Prema dostupnim informacijama, izvučeni su DNK profili dvije bebe i sada slijedi uzimanje uzoraka krvi nesporne majke Sanje i pretpostavljenih očeva, u ovom slučaju to su Janković, Cvijetić ili Bogojević.

Centra za socijalni rad zakazao

Ovaj slučaj potresao je bh. javnost, a dobojskom čaršijom i dalje kruže priče o propustima u radu ovdašnjeg Centra za socijalni rad, koji između ostalog nije izvršio kategorizaciju Sanje Bogojević, a njenu majku Vojkanu je nakon što se obratila za pomoć kod prve kćerkine trudnoće uputio socijalnoj radnici, koja je iz istog sela, Trnjana, da “riješi slučaj”, što joj nije pošlo za rukom, jer je Vojkana tražila novac za kćerkin abortus.

Centar za socijalni rad, koji je nakon hapšenja odbio da daje izjave medijima, navodno se protivio izmještanju djevojke iz porodice, a kada je odlukom pravosudnih institucija ipak izmještena, “diktirao” je gdje će boraviti.