Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Projurio u otetom taksiju: Poznato gdje je bjegunac Hasanbašić proveo noć

Policija_Doboj_RTRS

Mustafa Hasanbašić iz Tešnja, koji je osumnjičen da je pucao u dobojske policajce, uhapšen je u Maglaju, a prema nezvaničnim saznanjima, proteklu noć proveo je u šumi, na području mjesta Jablanica, a slijedi odvođenje opasnog bjegunca u prostorije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Prilikom hapšenja Hasanbašić nije pružao otpor, javljaju Nezavisne novine. Iz MUP-a ZDK su potvrdili da će nakon redovne procedure Hasanbašić biti predat dobojskoj policiji.

Njegovim hapšenjem okončana je drama koja traje od jučer, kada je, kako ga terete, oko podneva otvorio vatru na policijsku patrolu iz Doboja.

Bjegunac je, osim policije, nakon bjekstva, digao na noge i mještane sela Donji Rakovac, kod Maglaja jer je lokalnim putem, tvrde mještani, projurio otetim taksi vozilom.

To nisu mogli potvrditi službenici policije FBiH, PU Maglaj koje smo zatekli na punktu u tom selu, gdje su naoružani dugim cijevima kontrolisali svako vozilo koje naiđe.

Kao u filmovima, Hasanbašić, za kojim je ranije raspisana potjernica, u petak je u dobojskom naselju Orašje pištoljem zapucao na dvojicu policajaca, a zatim se s njima fizički obračunao, da bi onda pobjegao te oteo taksi vozilo, kojim je izbjegao i policijsku zasjedu na mostu preko rijeke Bosne i umakao ka Maglaju.

Prema riječima očevidaca, Hasanbašić je, zajedno sa sugrađaninom Benjaminom Ćosovićem (22), bio u Orašju oko 12.08 i tu ih je zaustavila policija u kontroli.

Vjerovatno zato što je i odranije na potjernici, Hasanbašić je znao šta ga čeka, pa je izvadio pištolj, te počeo da puca ka policajcima, koji su uzvratili vatru, s tim što ni na jednoj suprotstavljenoj strani nije bilo ranjenih.

Kada je pucnjava prestala, dvojica Tešnjaka fizički su napala policajce. Ipak, čuvari reda uspjeli su uhvatiti Ćosovića, ali ne i Hasanbašića, koji je pobjegao iz Raške ulice, gdje se okršaj dogodio, a danas je uhapšen.

Dok se tragalo za bjeguncem, Ćosović je jutros pokušao pobjeći iz dobojske bolnice, ali ga je u tome spriječila policija.

Uhapšen Mustafa Hasanbašić koji je pucao na policiju u Doboju