Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pronađene osobe koje su upotrijebile vatreno oružje u Zenici

zenica hapsenje

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona pronašli su i lišili slobode osobe koje su prošle nedjelje, 8. novembra, oko 14.00 sati, sudjelovale u incidentu u ulici Ivana Gundulića u Zenici, kada su četiri nepoznate muške osobe upotrijebile vatreno oružje – pištolj prema Č. J. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Policija je došla do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela mogu dovesti osobe Š. A., Š. B., Š. I. i K. S., svi iz Zenice.

Policijski službenici pronašli su i lišili slobode lica Š. A. i Š. I. i tokom kriminalističke obrade došlo se do saznanja da je, nakon verbalnog, a potom i fizičkog napada osoba Š. B. i Š. I. na Č. J., od Š. A. došlo do upotrebe vatrenog oružja-pištolja. Tom prilikom Č. J. je zadobio ustrelne povrede u predjelu nadlaktice desne ruke, koje su u Kantonalnoj bolnici Zenica okvalifikovane kao lake tjelesne ozljede.

Š. B. se trenutno nalazi u bjekstvu i operativni službenici poduzimaju aktivnosti na lociranju i pronalasku istog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “ugrožavanje sigurnosti”.

Nakon kompletiranja predmeta, prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv lica Š. A., rođenog 1996. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „izazivanje opće opasnosti“ i krivično djelo „laka tjelesna ozljeda“, te krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona.

Prijava Tužilaštvu će biti podnesena i protiv Š. I., rođenog 1965. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „podstrekavanje“, „izazivanje opće opasnosti“ i „laka tjelesna ozljeda“.