Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mup tk

Pronađen kamper koji je kod vodopada Kravice ukraden bračnom paru iz Belgije

Foto: Društvene mreže

Walter (70) i Roose (68) su ostali bez svega kada im je kod vodopada Kravice ukradeno vozilo

Walter (70) i Roose (68) iz Belgije žrtve se krađe kamper vozila koje je prije četiri dana ukradeno sa parkinga kod poznatog vodopada Kravica u Ljubuškom.

Ostali su, navode, doslovno u šorcu i haljini, jer im je sve bilo u vozilu.

“Ako neko primijeti ovo kamper vozilo ili slično, koje je možda već ofarbano, neka odmah obavijesti policiju”, poručili su ogorčeni turisti iz Belgije.

Na njihovu sreću, kamper je brzo pronađen i to u – Tuzli. To je potvrdio i MUP TK.

“Dana 29.05.2024.godine u 14,30 sati, dežurnoj službi PS Istok obratio se policijski službenik navedene policijske stanice, te obavijestio dežurnog da raspolaže informacijama da se na jednoj lokaciji u naselju Simin Han nalazi motorno vozilo ‘Kamper’, stranih registarskih oznaka, te da se najvjerovatnije radi o vozilu koje je otuđeno.

Na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Istok, koji su u ulici Zlatnih ljiljana do broja 13, u naselju Simin Han, grad Tuzla, pronašli kamper “VW Crafter”, a koje vozilo, vlasništvo državljanina Belgije, je otuđeno dana 25.05.2024.godine u Ljubuškom, za što je, u skaldu sa procedurama vezano za prijave otuđenja bila raspisana Centralna potraga”, saopćeno je iz MUP-a TK.

O događaju je upoznat dežurni službenik PS Ljubuški kao i dežurni tužilac KT TK-a Tuzla, dok su potrebne mjere i radnje poduzeli policijski službenici PS Istok i OKP PU Tuzla.