Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brčko

Pronađeno beživotno tijelo u Savi, pretpostavlja se da se radi o ubijenom mladiću

tijelo sava

Brčanski Osnovni sud odredio je danas jednomjesečni pritvor trojici lica osumnjičenih da su 17. novembra u ovom gradu oteli, a potom na svirep način ubili Zejćirovića

Tijelo ubijenog Edina Zejćirovića iz Čelića pronađeno je danas u rijeci Savi u selu Vučilovac kod Brčkog, a izvlačenje je u toku, javlja portal Otisak.ba.

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, brčanski Osnovni sud odredio je danas jednomjesečni pritvor trojici lica osumnjičenih da su 17. novembra u ovom gradu oteli, a potom na svirep način ubili Zejćirovića

Pritvor osumnjičenim S.H. (40), S.D. (22) i N.H. (26), svi s područja Distrikta, određen je zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Osim toga, pritvor je opravdan krivičnim djelom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice.