Crna hronika

bosanski šamac

Pronađeno i oduzeto više od šest tona rezanog duhana i duhana u listu

23/09/2020

Predmeti su privremeno oduzeti i u skladu sa naredbom sudije za prethodni postupak Suda BiH predati službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Carinski terminal Domaljevac- Šamac

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, u cilju sprečavanja krivičnih djela koja se odnose na “nedozvoljen promet akciznih proizvoda“ i “nedozvoljeno skladištenje robe“, uz saglasnost tužioca, a po naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, izvršili su pretresanje na tri lokacije na području opštine Šamac kod tri osobe.

Prilikom pretresanja kuća i pomoćnih objekata koje koriste osobe M.B., S. M. i N.J. pronađene su i privremeno oduzete tri mašine za rezanje duhana zvane “Lančare“, duhan u listu i sitno rezani duhan težine oko 6.000 kilograma, kao i filteri za punjenje cigareta.

Predmeti su privremeno oduzeti i u skladu sa naredbom sudije za prethodni postupak Suda BiH predati službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Carinski terminal Domaljevac- Šamac.

Protiv spomentih osoba, nakon kompletiranja predmeta, biće dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “nedopušten promet akciznih proizvoda” i “nedopušteno skladištenje robe“, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.