Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija "hilux"

SIPA uhapsila tri osobe, pronađeno skoro tri tone nezakonite robe

SIPA

Slobode su lišene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva, Kreševa, Gruda i Širokog Brijega realizirali operativnu akciju „Hilux“ i izvršili pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na devet lokacija.

Slobode su lišene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Osobe lišene slobode su sprovedene u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i to 2.500 kilograma duhana u listu, 300 kilograma rezanog duhana i jedna mašina za rezanje duhana.

Pretresi su realizirani po usmenom nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, u saradnji s Upravom za indirektno oporezivanje BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona, saopćeno je iz SIPA-e.