Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo BiH

Pronađeno vozilo korišteno za krijumčarenje većih količina droge, uhapšene dvije osobe

sipa
Foto: SIPA
Ilustracija

Osumnjičeni su za učestvovanje u organiziranoj grupi koja je vršila krijumčarenje velikih količina različitih opojnih droga na područje BiH, iz susjedinih zemalja kao i R Slovenije

Radeći na predmetu kodnog naziva “Tranzit” sa dokazima iz kriptovanih SKY i Anom aplikacija, policijski djelatnici SIPA su u saradnji s policijom MUP-a KS i MUP-a RS, na području Istočnog Sarajeva uhapsili su dvije osumnjičene osobe.

Osumnjičeni su pod istragom za krivična djela organiziranog kriminala povezana sa neovlaštenim prometom većih količina droga.

Osumnjičeni su za učestvovanje u organiziranoj grupi koja je vršila krijumčarenje velikih količina različitih opojnih droga na područje BiH, iz susjedinih zemalja kao i R Slovenije.

Kod jednog od osumnjičenih, pronađeno je i sakriveno putničko motorno vozilo, kojim je prije više mjeseci, izvršeno krijumčarenje droge “kokain” na području Sarajeva, a za kojim su policijske agencije tragale duže vremena.

Osumnjičeni su u zakonskom roku predati postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji je ispitao osumnjičene i za jednog osumnjičenog predložio određivanje mjere pritvora, a za drugog osumnjičenog određivanje mjera zabrane, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.