Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Protiv Miroslava Tomića podignuta još jedna optužnica zbog prijetnji sutkinji

sud-brcko123

Tužiteljstvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv Miroslava Tomića (27) iz Dubrava kod Brčkog zbog sumnje da je tijekom kaznenog procesa, koji se protiv njega vodi pred pravosuđem Distrikta, prijetio sutkinji i policijskim službenicima u tom gradu.

Tomiću, koji je za paljevinu jedne kuće izvršenu početkom godine osuđen na dvogodišnji zatvorsku kaznu, novom optužnicom Tužiteljstva stavljeno je na teret i ugrožavanje sigurnosti više službenih osoba u pravosuđu i Policiji Brčko distrikta.

Prema optužnici, Tomić se tereti da je nakon hpočapšenja etkom godine, tijekom provođenja istražnog postupka zbog kaznenih djela paljevine i izazivanja opće opasnosti, prijetnjama ugrozio sigurnost više službenih osoba u vezi s vršenjem njihove funkcije.

Njemu se stavlja na teret da je 19. februara ove godine izrekao ozbiljnu prijetnju sutkinji, koja ga je prije deset godina osudila zbog kaznenog djela ubistva te dvojici policijskih službenika angažiranih u ovogodišnjem postupku protiv njega.

Nova optužnica protiv Tomića sudu je dostavljena na potvrđivanje s prijedlogom da se optuženom izrekne mjera obveznog psihijatrijskog liječenja, priopćeno je iz brčanskog Tužiteljstva.