Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"bjegunac"

Prvi detalji akcije SIPA-e: Pronađeni marihuana i kokain, osumnjičeni i policajci

SIPA

Na 22 lokacije vrše se pretresi ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog privrednog objekta

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine postupajući po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), te pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH provodi akciju kodnog naziva “Bjegunac”, javlja Anadolu Agency (AA).

Akcija je usmjerena protiv više osumnjičenih osoba koji se kao organizovana kriminalna grupa bave neovlaštenom nabavkom i prodajom opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, te Bijeljine, Pelagićeva i Orašja.

“Na 22 lokacije vrše se pretresi ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog privrednog objekta, a akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 lica plus dva službenika Policije Brčko distrikta BiH”, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta BiH.

Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto jedan kilogram i oko 50 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na marihuanu, te nešto više od 100 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na kokain.

Akcija se provodi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo organizovani kriminal iz člana 336. stav (3) a u vezi s krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.