Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvoosumnjičeni za ubistvo Fuade Mahmić pušten kući

ubica zenica

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je sinoć Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za određivanje pritvora protiv osumnjičenog Muhamed Mahmića (18) iz Zenice i u utorak uhapšenog Rasima Alića iz Zenice, osumnjičenih za ubistvo Fuade Mahmić (46) iz Zenice.

Prema informaciji iz Tužilaštva ZDK, za Mahmića je pritvor predložen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 166. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Mahmić je bratić usmrćene Fuade Mahmić. Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je Kantonalnom sudu u Zenici i prijedlog za određivanje pritvora za Rasima Alića osumnjičenog zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela iz člana 346. stav 3. u vezi stava 1. KZ F BiH.

[yuzo_related]

Kako saznaju Nezavine novine, do juče prvoosumnjičeni Tufik Osmanović iz Kaknja, koji je bio u vezi sa ubijenom, sinoć je pušten i autobusom je otputovo kući u Kakanj.

Obdukcija tijela Fuade Mahmić pokazala je da je smrt je nasilnog karaktera i neposredno je nastala uslijed mehaničkog ugušenja.

Uočeno je više ozljeda u predjelu glave, vrata i ostalih dijelova tijela, kazali su jučer iz Tužiteljstva ZDK.

Napominju kako se radi o preliminarnim rezultatima obdukcije, a više će informacija imati nakon što Kantonalnom tužiteljstvu, za nekoliko dana, bude dostavljen nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine.