Pucnjava na Ilidži, nije bilo povrijeđenih osoba

mojmilo pucnjava
Ilustracija

Četvrta policijska uprava obaviještena je jučer u 23.05 sati da je u ulici Stupska, općina Ilidža, došlo do požara u stanu vlasništvo N. M. iz Sarajeva.

Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je u stanu i na fasadi zgrade nastupila materijalna šteta. Danas će uviđaj obaviti policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a.

Lišen slobode Nijaz Zukić

Jučer u 13.00 sati, u ulici Polje, općina Ilidža, policijski službenici IV PU lišili su slobode Nijaza Zukića, rođen 1958. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

On je ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu N.M. iz Sarajeva. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, a protiv Zukića će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Uhapšen na osnovu potjernice

Jučer u 21.00 sat, na osnovu potrage, policijski službenici I PU su pronašli i lišili slobode T.D., rođen 1989. godine, nastanjen u Sarajevu.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a navedena osoba je predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Protiv navedene osobe će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

24 saobraćajne nesreće

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se 24 saobraćajne nezgode, od toga 22 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama kojom prilikom su dvije osobe lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena četiri vozača, dvije osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistrovanih motornih vozila, saopćeno je iz MUP-a KS.