sukob migranata

Pucnjava u centru Bihaća, jedna osoba ubijena, druga ranjena

ubistvo krajina (1)

Kako je potvrđeno iz MUP-a USK, oko 18 sati u Gradskoj aleji, u blizini tržnog centra, došlo je do sukoba većeg broja osoba

U centru Bihaća danas u popodnevnim satima ubijena je jedna osoba, saznaje Fokus.

Kako je potvrđeno iz MUP-a USK, oko 18 sati u Gradskoj aleji, u blizini tržnog centra, došlo je do sukoba većeg broja osoba. Kako su naveli, radi se o migrantima.

Prilikom upotrebe vatrenog oružja, jedna osoba je ubijena, dok je druga ranjena i prebačena je u kantonalnu bolnicu. Još nije poznato o kakvoj težini povreda se radi.

Sa slučejem je upoznato je Tužilaštvo USK i policija koja obavlja uviđaj.

Kako je javila RTV USK, u bihaćkoj aleji došlo je do sukoba među migrantima nešto prije 18 sati, jedan od njih je podlegao na licu mjesta.

“Oko 17,45 sati Policijskoj stanici Bihać više građana prijavilo je pucnjavu u aleji kod tržnog centra Belamioniks. Kontaktirali smo portparola Uprave policije USK koji je potvrdio informaciju da se više migranata sukobilo i da ima i ranjenih. Policijska patrola je pronašla dva unesrećena migranta, jedan je podlegao na licu mjesta dok je drugi prevezen u Kantonalnu bolnicu, gdje su mu ustanovljene teže tjelesne povrede. Počinioci su pobjegli sa lica mjesta”, navodi se na portalu RTV USK.