Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vatreni obračun u Sarajevu: Policajac nakon upozorenja ranio muškarca

policija sarajevo
FOTO: Ilustracija

U ulici Muvekita, općina Stari Grad Sarajevo, noćas je došlo do narušavanja javnog reda i mira, u kojem je osoba inicijala M.O., rođen 1974. godine, nastanjen u Sarajevu, držao pištolj u ruci.

Intervenirala je patrola policije, a policijski službenik je izdao naredbu M.O. da odloži oružje, na što se on oglušio okrenuvši i repetirajući pištolj prema policijskom službeniku koji je nakon toga upotrijebio službeni pištolj. Ispalio je prema M.O. dva hica i pogodio ga u nogu i stomak.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”, gdje je zadržan na daljem liječenju.

Ljekari su kod M.O. konstatovali teške tjelesne povrede i nije životno ugrožen.

M.O. se sumnjiči da je počinio krivična djela napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

O događaju je obaviješteno Kantonalnog tužilaštvo Kantona Sarajevo, a uviđajnim radnjama na licu mjesta rukovodio je tužilac Kantonalnog tužilaštva KS.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, slobode je lišen i M.O., rođen 1976., nastanjen u Sarajevu, koji je bio u društvu s povrijeđenim.

Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, kao i pronalasku još jednog izvršioca čiji identitet je poznat policijskim službenicima, navode iz MUP-a KS.