Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

Radnik pumpe teško povrijeđen nakon što je odbio poslužiti pijanog gosta

mup-hnk-policija

Prema naredbi tužioca su izuzeti snimci videonadzora objekta benzinske pumpe

Radnik benzinske pumpe „Čule“ u Čulama iznad Mostara, V.J. (45) završio je s teškim tjelesnim povredama u mostarskoj bolnici nakon što ga je sinoć u 22.20 sati udario D. M. (35), potvrđeno je u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

D. M. je, prema izjavi iz policije, bio u grupi mladića koji su došli na pumpu i zaputili se u dio objekta gdje se služi piće.

Budući da su bili u vidno alkoholiziranom stanju i neprimjereno se ponašali, nakon što su zatražili piće, radnik ih je odbio poslužiti, zamolivši ih da se udalje iz objekta, piše Avaz.

U tom trenutku je D.M. nasrnuo na V.J. i udario ga, slomivši mu jagodičnu kost kako je to utvrđeno u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, gdje je radnik dovezen.

Odmah nakon toga je obaviještena mostarska policija, koja je D.M. lišila slobode, a nakon hapšenja je utvrđeno da je imao 1,69 g/kg alkohola u krvi te je dežurni kantonalni tužilac naredio njegovo 24-satno zadržavanje.

Također, prema naredbi tužioca su izuzeti snimci videonadzora objekta benzinske pumpe te su poduzete i druge istražne aktivnosti s ciljem tačnog utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.