Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Andrić oslobođen optužbi da je pomogao u ubistvu trebinjskog kik-boksera

ratkovic-pikula-andric-1024×683
Radovan Andrić i Dako Pikula

Radovan Andrić (20) iz Trebinja oslobođen je i u ponovljenom postupku optužbi da je pomogao sugrađanima Miljanu Ratkoviću (30) i Daki Pikuli (30) da ubiju trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (25).

Andrić je, ujedno, u Okružnom sudu Banja Luka oslobođen i optužbi za nedozvoljeno držanje oružja.

Vesna Stanković-Ćosović, predsjednica Sudskog vijeća, kaže da Tužilaštvo RS ničim nije dokazalo optužbe za koje terete Andrića.

– Utvrđeno je da nema dokaza da optuženi bude osuđen – rekla je Stanković-Ćosovićev.

Otac ubijenog Đerića, Slobodan Đerić, koji je prisustvovao izricanju presude, rekao je da nije zadovoljan ishodom, ističući da je ogorčen.

– Radovan Andrić uspio je da izigra cijeli sistem – rekao je Slobodan Đerić, dok republički tužilac Goran Glamočanin nije komentarisao presudu.

Andrić je i ranije pred istim sudom oslobođen krivice, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud RS i naredio novo suđenje. Vrhovni sud RS je, prije nekoliko mjeseci potvrdio presudu kojom su za ubistvo Đerića njegovi sugrađani Miljan Ratković i Dako Pikula osuđeni na 20, odnosno 15 godina zatvora.

Prema presudi, u Đerića, u kojeg je pucao Ratković, ispaljeno je sedam hitaca, s tim što ga je pogodio jedan, i to u leđa, a bio je smrtonosan. Marko Đerić ubijen je 24. maja 2015. godine u sačekuši, ispred svoje zgrade u Trebinju.