Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranio oca i ubio njegovu ljubavnicu: Ubit ću je, otkrila me!

admir-kacevic

Iskazom tri svjedoka jučer je u Kantonom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Admiru Kačeviću zvanom Ado, optuženim da je 18. jula u kafiću “El Paso” u naselju Briješće teško ranio svog oca i njegovu ljubavnicu Sediju Turjačanin zvanu Sada koja je 20-ak dana poslije preminula. S njim je zbog pomaganja optužen i Aldin Sinanović. Svjedok Hasan Hožbo kaže da je u El Paso često navraćao, a te večeri je s društvom došao na muziku, prenosi Večernji list.

“Admir je te večeri sjedio do moga stola i pio je neko prozirno piće, jedno za drugim. Primijetio sam da je vidno uznemiren i pijan jer je ulazio i izlazio iz obližnje sobe, pa sam zaključio da je to možda zbog policajaca koji su sjedili vani. U jednom trenutku iz toaleta je izlazila Sada, a ulazio je policajac. Razmijenili su nekoliko riječi, a onda sam čuo Admira kako govori: “Ubit ću je, otkrila me!” Vidio sam da je za Sadom ušao u sobu, a za njima i njegov otac Alija. Ona je izašla uplakana. Odjednom je “zagužvalo” ispred kuhinje, a čuo je Sadu kako govori: “Nisam ti, Ado, ja ništa uradila!” Admir je držao pištolj u ruci. Požurio sam u kuhinju da smirimo Admira, a on je samo ponavljao: “Neka se zna, ubit ću je, pustite me, neću vas!”

Pustili smo ga i u tom trenutku je uletio Alija Kačević i rekao mu: “Nećeš ti meni praviti nered u kafiću!” Počeli su se otimati za pištolj i odjeknuo je pucanj. Krv je bila svuda po meni, Alija je pao na pod. Tada je Admir pao na koljena, podigao oca i rekao: “Tata, vidi što nam ona uradi!”, a onda ga je pustio i krenuo za Sadom.

Ja sam pokušao ići za njim, ali vrata su se zaglavila. Izašao sam kroz neki prozor, ali su već odjeknula tri pucnja. Tada sam sjeo u auto i otišao – naveo je svjedok Hožbo.

Nedžad Hrelja, suprug ubijene, rekao je kako je njegova supruga bila mirna i divna osoba sve do maja 2015. kada joj je, kako je kazao, Admir počeo slati poruke i prijetio ubistvom ako novac ne ostavi ispod brisača određenog auta.

“Prijavili smo sve policiji da bi na kraju zapravo vidjeli da su baš oni sjedili s optuženim, pili i išli njegovoj kući, iako su za njim postojale potjernice”, ispričao je svjedok Hrelja.
Na njegove tvrdnje reagirao je optuženi Kačević ističući da on nema ništa sa spornim porukama te kako mu je Sada rekla da je zbog toga uhapšena njena kćerka iz prvog braka. Nastavak suđenja je zakazan za 13. maj.