Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranjeni Jasmin Hasić se onesvijestio kod kuće, pa uhapšen na UKCS-u

sirokaca-pucnjava

U pucnjavi koja se dogodila u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak u sarajevskom naselju Širokača ranjen je Alija Jašarević, bivši komandir Specijalne jedinice sarajevske policije i direktor Agencije za zaštitu imovine i ljudi „Nova Gama“.

Jašarević (50) je ranjen u predjelu glave tokom intervencije nakon pljačke trgovine u vlasništvu firme “Amko Komerc”, a u pucnjavi također su ranjeni Jasmin Hasić (27) i Haris Zuko (25).

Hasić i Zuko, inače članovi kriminalne grupe koja se bavi krađom većih količina cigareta,  pobjegli su sa mjesta pucnjave koja se desila u naselju Širokača.

Hasić je, bježeći, otišao svojoj kući u naselju Vranjače, gdje je zbog obilnog krvarenja pao i izgubio svijest. Njegova porodica odmah je pozvala Hitnu pomoć koja ga je prevezla na UKCS, nakon čega je i uhapšen.

Kako su tada za Fokus saopštili s UKCS-a, Hasić je zadobio prostrijelnu ranu abdomena, te je zadržan na liječenju. Jašarević je u pucnjavi ranjen u glavu, ali je pušten na kućno liječenje.

Policija je na mjestu pokušaja pljačke pronašla “kalašnjikov”, pištolj, te automobil “audi A6” za koji je kasnije utvrđeno da je ukraden 10. augusta ove godine u sarajevskoj ulici Obala Kulina bana.

Hasić i Zuko poznati su odranije po kriminalnim djelima.