Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bugojno

Rasim pucao na svadbi, metak završio komšijama u dnevnom boravku

policija tuzla muptk
FOTO: BHRT
Ilustracija

Uslijed toga došlo je do razbijanja stakala u donjem uglu prozora, a zrno metka zaustavilo se na unutrašnjem zidu dnevnog boravka

Općinski sud u Bugojnu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona (SBK) koju je podiglo protiv Rasima M. iz mjesta Gaj kod Bugojna zbog izazivanja opće opasnosti.

On je, prema navodima iz optužnice, u julu ove godine oko 15 sati u mjestu Gaj, prisustvujući svadbi koja se održavala u dvorištu porodične kuće I. M., na kojoj je bio prisutan veći broj gostiju, pucnjem iz vatrenog oružja izazvao opću opasnost za život ljudi.

To je učinio na način da je u jednom trenutku ispalio nekoliko metaka iz pištolja, te je prilikom spuštanja pištolja opalio jednan hitac koji je probio prozor na susjednoj porodičnoj kući u kojoj žive A. F. i D. F.

Uslijed toga došlo je do razbijanja stakala u donjem uglu prozora, a zrno metka zaustavilo se na unutrašnjem zidu dnevnog boravka.

– Bio je svjestan da pucnjem iz pištolja može izazvati opasnost za život i tijelo prisutnih gostiju i osoba A. F. i D. F. koje su se u trenutku pucnja nalazile u porodičnoj kući, ali je olako držao da do toga neće doći – navodi se u optužnici.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Bugojno, čije su ga ovlaštene službene osobe oduzele od osumnjičenog.

Tužilac je u optužnici predložio da se od optuženog trajno oduzme pištolj marke “Zastava Arms” Kragujevac Srbija “CZ 999 scorpion” kalibra 9 mm, dvije sporne čahure ispaljenih metaka kalibra 9X19 mm te sporno deformisano zrno metka istog kalibra, saopćilo je Tužilaštvo SBK, piše Faktor.ba.