Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo KS

Raspisuje se potjernica za Aleksandrom Macanom zbog ubistva sarajevskih policajaca

aleksandar macan

Macan je zet Milomira Savčića, optuženika za genocid u Srebrenici koji je pobjegao iz BiH nakon što mu je Sud BiH odredio pritvor zbog kršenja mjera zabrane

Na prijedlog Tužilaštva KS, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je pritvor Aleksandru Macanu osumnjičenom za ubistvo policijskih službenika MUP-a KS Davora Vujinovića i Adisa Šehovića u oktobru 2018. godine.

“Istovremeno, na prijedlog KTKS izdata je i naredba za raspisivanje međunarodne potjernice”, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Podsjećamo, 4. novembra izvršen je pretres na nekoliko lokacija u Istočnom Sarajevu i Palama, a tri osobe su dale izjavu u SIPA-i.

Macan nije pronađen na adresi, a pretres je izvršen i u policijskoj stanici na Palama gdje je zaposlena Macanova supruga.

Inače, Macan je zet Milomira Savčića, optuženika za genocid u Srebrenici koji je pobjegao iz BiH nakon što mu je Sud BiH odredio pritvor zbog kršenja mjera zabrane.

Iz MUP KS je nekoliko dana nakon ove akcije saopćeno da su 5. novembra predali Tužilaštvu KS dopunjen izvještaj i da je što se tiče policije ovaj slučaj “rasvijetljen”.

Iz Tužilaštva KS pozvali su i MUP KS ali i sve druge aktere da ne iznose informacije u javnost jer je još uvijek u toku istraga.