Crna hronika

MUP ZDK

Rasvijetljen slučaj pucnjave u Zenici, akteri uhapšeni

22/07/2021

Nepuna dva sata nakon izvršenja krivičnog djela, na odvojenim lokacijama na području Grada Zenica, locirana su i lišena slobode dva lica koja su se dovodila u vezu sa navedenom upotrebom vatrenog oružja

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, uspješno su rasvijetlili slučaj upotrebe vatrenog oružja koji se dogodio 20. jula u 20.30 sati, na području Zenice, u kojem je lice H.S., rođeno 1954. godine, iz Zenice, zadobilo teže tjelesne povrede, a lica koja su upotrijebila vatreno oružje pobjegla su.

Nakon izvršenih uviđajnih radnji, službenici Sektora kriminalističke policije su došli do određenih indicija i kvalitetnih operativnih saznanja, koja su provjeravana i u pravcu kojih su preduzimane operativne aktivnosti policijskih timova angažovanih na otkrivanju i lišenju slobode lica koje je upotrijebilo vatreno oružje, kao i svih drugih lica koja su se mogla dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Kao rezultat naznačenih aktivnosti, isto veče, nepuna dva sata nakon izvršenja krivičnog djela, na odvojenim lokacijama na području Grada Zenica, locirana su i lišena slobode dva lica koja su se dovodila u vezu sa navedenom upotrebom vatrenog oružja, a radi se o licima: A.J., rođen 1986. godine i Š.E., rođen 1988. godine, oba iz Zenice.

Nad uhapšenim licima je u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona sprovodena kriminalistička obrada nakon čega su, tokom jučerašnjeg dana uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, predata na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

U sklopu naznačenih aktivnosti, od strane policijskih timova, a u skladu sa naredbama Kantonalnog suda u Zenici, izvršeni su pretresi u mjestu Gornja Osojnica, kojom prilikom je pronađen pištolj sa pripadajućim okvirom i municijom, kojim je izvršeno navedeno krivično djela, te je pronađeno i oduzeto putničko motorno vozilo kojim su lica pobjegla nakon izvršenja krivičnog djela. Pronađeno oružje i vozilo će biti predmet potrebnih vještačenja i provjera i isti će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku.

Oba lica koja su lišena slobode od ranije su poznata policiji kao višestruki počinioci krivičnih djela, saopćeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.