Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija policije

Razbijena banda pljačkaša u Sarajevu, pronađeni oružje, fantomke, droga

policija

Četvorka je izvršila više krivičnih djela razbojništva nad uposlenicima u poslovnim objektima, kao i teških krađa u poslovne prostorije

Sarajevska policija u utorak je uhapsila četiri osobe J.J., rođen 1981. godine u Sarajevu, A.M., rođen 1987. godine u Sarajevu, E.M., rođen 1995. godine u Srebrenici i K.K., rođen 1981. godine u Rogatici, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela razbojništvo, teška krađa, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Četvorka je u proteklom periodu, na području Kantona Sarajevo izvršila više krivičnih djela razbojništva nad uposlenicima u poslovnim objektima, kao i teških krađa u poslovne prostorije.

– Na više lokacija, na području Kantona Sarajevo, policijski službenici IV PU, III PU i Sektora kriminalističke policije, izvršili su pretrese stanova koje koriste navedena lica, kao i pretres putničkog motornog vozila marke “Opel Astra”, koje koristi J.J.. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz izvršenja krivičnih djela, vatreno oružje, municija, određena količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, više mobilnih telefona, odjeća korištena prilikom vršenja krivičnih djela razbojništva (kape tzv. “fantomke”, rukavice itd.) – saopćeno je iz MUP KS.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode su predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, bit će predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.