Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Razbojnici koji su ubili starca do sada ukrali 15.000 KM

uros

Razbojnici koji su tokom pljačke nedavno brutalno pretukli starca Uroša Stojanovića u njegovoj kući kod Lukavca nakon čega je on preminuo u bolnici, proteklih nekoliko godina pustošili su kuće na području Lopara iz kojih su ukrala robu vrijednu 15.000 maraka.

Otkrili su ovo bijeljinski policajci istražujući krađe po području Lopara. Kažu da za krađe terete braću Zorana i Slavišu Mihajlovića, te Iliju Ivanovića iz Bijeljine i Velibora Tomića iz Lopara koji se nalaze u pritvoru u Srbiji i Nihadu Kadriću iz Bijeljine koji je nedavno uhapšen u BiH.

“Osumnjičeni su  provaljivali u porodične kuće i pomoćne objekte. Uglavnom su krali novac, nakit, tehničku robu, kao i ostalu robu koju su mogli lako i brzo prodati. Protiv njih je podnesen izvještaj Okružnom tužiteljstvu u Bijeljini”, rekli su u policiji.

Podsjetimo, oni su nedavno uhićeni nakon potjere jer su najprije brutalno pretukli Uroša kada su ga opljačkali u kući, a tada su pucali i na policajce koji su došli obaviti uviđaj.

Tada su upali i u kuću Pere Lukića kod Lopara, a on je rekao da su ga probudili, tražili novac te mu čak pod nogama zapalili neku odjeću.