Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Razbojništvo u prodavnici “Konzum” na Dobrinji

konzum

Nepoznata osoba u subotu oko 18.00 sati izvršila je razbojništvo u prodavnici “Konzum”, u ulici Dobrinjske bolnice, općina Novi Grad Sarajevo.

Uz prijetnju pištoljem ukraden je novac. O tome je obaviješten Kantonalni tužilac u Sarajevu. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela.

Ukraden mobitel uz prijetnju nožem

Dvije nepoznate osobe u petak oko 14.30 sati uz prijetnju nožem ukrale su mobitel od K.S. iz Sarajeva koja je slučaj prijavila naredni dan. Razbojništvo se desilo u ulici Humska, općina Novo Sarajevo.O tome je obaviješten Kantonalni tužilac u Sarajevu.
Policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela i pronalasku izvršilaca.

Uhapšen K.A. zbog posjedovanja droge

Policijski službenici u subotu su uhapsili K.A. (1993.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Predat je u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uručeno 412 prekršajnih naloga

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, u protekla 24 sata uručili su 412 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 26 vozača. Iz saobraćaja je isključeno 25 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

Isključeno je i šest osoba bez položenog vozačkog ispita, pet prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, a dva su vozila isključena neregistrovana, saopćeno je iz MUPKS-a.