Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Recepcionarka sarajevskog hotela: Prostitucija tokom “dnevnog boravka”

samir kurtovic

U kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je svjedokinja Arijana Pamuk, bivša recepcionarka hotela Imzit, potvrdila da je Samir Kurtović, optuženi za navođenje na prostituciju, dovodio djevojke u hotel u kojem je tada radila te je za njih plaćao najam soba u kojima bi boravile s drugim muškarcima.

Djevojke bi se sa svojim pratiocima u sobama zadržale po nekoliko sati, odnosno vrijeme koje je predviđeno za korištenje hotelske usluge “dnevni boravak”. Na upit tužitelja zna li šta se zapravo događalo u hotelu, Pamuk je kazala kako je pretpostavljala što je “po srijedi”, ali nakon prigovora advokata optuženoga, Sud joj nije dopustio objasniti što je pod tim mislila.

– Gosti koji dođu na “dnevni boravak”, koji može biti i u pola noći, ne prijavljuju se, odnosno ne uzima im se dokumentacija na uvid. Lični podaci se uzimaju samo od onih koji ostaju prenoćiti – objasnila je Pamuk te dodala da usluga “dnevnog boravka” stoji od 30 do 40 KM. Ona je ispričala kako je u hotelu Imzit radila od 2006. do 2012. te kako je Kurtovića tu počela viđati 2009. Uvijek je bio u društvu različitih djevojaka kojima je plaćao sobe, a boravak u hotelu od nekoliko sati nekada su plaćali i pratioci djevojaka.

– Viđala sam ga samo u noćnoj smjeni koja traje od 19 sati do sedam ujutro – kazala je Pamuk. Inače, Samir Kurtović i Omer Nargalić uhapšeni su u akciji SIPA-e kodnog naziva “Lipstick”. Treći član ove skupine je Melisa Šehović.

Skupina je djelovala duže vrijeme, a zasigurno od 2014. Prema optužnici, organizator je bio Samir Kurtović koji je zarađivao najmanje 1.000 KM dnevno, a novac je navodno “prao” kupnjom stoke.