Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rezultati istrage zločina u Dugom Polju: Otac ubijene bebe je rođak njezine majke

doboj-cedomorstvo

DNK analiza posmrtnih ostataka ubijenog novorođenčeta Sanje Bogojević (26) iz Trnjana kod Doboja pokazala je da je otac te bebe Sanjin blizak rođak Rade Bogojević (54). On je zajedno s Vidom Jankovićem iz Dugog Polja i Žarkom Cvijetićem iz Skugrića optužen za obljubu nad nemoćnom osobom.

DNK analiza ostataka dviju beba obavljena je u Zavodu za sudsku medicinu RS, a njom je potvrđeno da je Bogojević otac jedne, dok se za ocem druge bebe još traga, budući da je utvrđeno da to nisu Janković i Cvijetić, koji su imali seksualni odnos s djevojkom.

Rade Bogojević, koji živi nedaleko od Sanjine kuće, ne samo da je negirao da je imao seksualni odnos s njom, nego je tvrdio da je “nesposoban” za tako nešto, ali ga je DNK nalaz demantirao.

[yuzo_related]

U pritvoru je ostala i Sanjina majka Vojkana Bogojević, koja je optužena za teško ubistvo, dok su Janković i Cvijetić pušteni da se brane sa slobode. Sanja je rodila u septembru 2011., u julu 2013. i u aprilu 2015.

Za ubistvo dvije bebe optužena je njezina majka Vojkana, dok je trećoj bebi presudila Sanja, jer joj je majka nakon porođaja kazala da je se riješi kako zna i umije, ali tijelo treće bebe nije nađeno. Posmrtne ostatke dvije bebe istražitelji su pronašli 26. januara na njivi u neposrednoj blizini kuće Bogojevića u Trnjanima, umotane u plahtu i upakirane u najlonske vreće.

Pod istragom je bio i otac djevojke Milivoje Bogojević, koji je također podvrgnut DNK analizi jer se sumnjalo da bi i on mogao biti otac kćerine bebe, jer se pretpostavljalo da je znao ne samo za trudnoće, nego da ju je upravo on podvodio muškarcima.