Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Romi oslobođeni optužbi za ubistvo, pa uhapšeni zbog neukazivanja pomoći

ubice dzenana memica

Nakon što je Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, nakon žalbe advokata Omara Mehmedbašića, ukinulo pritvor Ljubi Seferoviću, Vasviji Sejdović i Bekriji Seferoviću pripadnici MUP-a KS po nalogu Tužilaštva KS ponovo su uhapsili Ljubu Seferovića i Bekriju Seferoviću, potvrđeno je za agenciju Patria u Tužilaštvu KS.

Ljubo Seferović uhapšen je zbog osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći ozlijeđenoj osobi u nezgodi, dok je Bekrija Seferović uhapšen zbog osnova sumnje za sprječavanje dokazivanja krivičnog djela.

Pritvor im je, podsjetimo, ukinut odlukom Vijeće Kantonalog suda u Sarajevu, koje je utvrdilo da nema elemenata krivičnog djela ubistvo, a za koje se teretio Ljubo Seferović.

Tužilaštvo je u njegovom slučaju izvršilo prekvalifikaciju, te se on sada tereti za teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći povrijeđenom.

Dženan Memić povrede opasne po život zadobio je 8. februara 2016. godine dok je sa djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži.

Na UKCS-u je preminuo 15. februara, a obdukcija je pokazala da su povrede nanesene tupim predmetom. Porodica Memić dva puta je organizirala mirne proteste te tražila otkrivanje počinioca ili počinilaca ubistva ovog mladića. Ubica je po svemu sudeći, još uvijek na slobodi.